Ann-Marie Wennberg ny sjukhusdirektör

2016-06-13

Ann-Marie Wennberg har idag blivit utsedd till ny sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Wennberg är professor i dermatologi och ingår sen tidigare i sjukhusledningen. Hon verkar idag som områdeschef på sjukhuset.

– Uppdraget innebär ett stort ansvar för ett av norra Europas största sjukhus. Det är en verksamhet som omfattar allt från forskning och utbildning i världsklass till en omfattade hälso- och sjukvård för såväl regionens invånare som för patienter nationellt och internationellt, säger Ann-Sofi Lodin.

– Rekryteringen visar också på styrkan i Västra Götalandsregionen genom att de främsta cheferna kan rekryteras ur den egna personalen, menar Ann-Sofi Lodin. Ann-Marie Wennberg har en mycket meriterad bakgrund med prövat ledarskap, erfarenhet av många discipliner inom sjukvården samt kvalificerat och omfattande förändringsarbete inom flera områden.

Att utse Ann-Marie Wennberg borgar också för kontinuitet eftersom sjukhuset är inne i en stark utvecklingsperiod, med bland annat värdebaserad vård. Med sin breda forskarbakgrund är hon en garant för att sjukhuset fortsatt ska vara internationellt ledande inom forskning, utbildning och näringslivsutveckling.

– Det är roligt att ha fått detta förtroende. Jag ser fram emot att få leda en verksamhet som
har sådan samlad kraft och kompetens som Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag är angelägen att alla medarbetare ska känna tillförsikt om möjligheterna att lösa sina uppgifter samtidigt som vi har en ekonomi i balans.

Ann-Marie Wennberg efterträder Barbro Fridén som slutar sin tjänst för att istället arbeta som vd för sjukhus i Förenade Arabemiraten. Wennberg tillträder sin nya tjänst den 15 augusti.

Foto: Johan Wingborg/Sahlgrenska akademin