Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Coronavirus covid-19 information

Om du misstänker att du är sjuk

Behöver du söka vård är det viktigt att du ringer 1177 eller till din vårdcentral först och inte åker direkt till en mottagning p sjukhuset. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19. Det finns särskilda rutiner för hur du i så fall ska tas om hand. 

1177.se, Folkhälsomyndigheten och krisinformation.se hittar du aktuell och bekräftad information om covid-19 och coronaviruset.

Om du har ett besök inbokat på sjukhuset

  • Om du som patient har ett sedan tidigare inbokat besök på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har fått symtom på luftvägsinfektion, till exempel snuva, halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder, feber, hosta eller andningsbesvär, kontakta din mottagning och diskutera om din tid skall flyttas fram eller ej. Har du förkylningssymptom ska du inte besöka sjukhuset i onödan.
  • Från och med 18 mars stänger sjukhusets alla entréer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset: Sahlgrenska, Östra, Mölndal och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det är viktigt att man som patient med avtalad tid tar med sig sin kallelse för att komma in. 
  • Patient som är i absolut behov av ledsagare får ta med sig en person på akuta eller planerade besök. Även denna person får inte visa tecken till luftvägsinfektion. Det är viktigt att ta kontakt med den aktuella mottagningen och se om besöket ska kvarstå och om det är okej att ta med ledsagare.
  • Endast en vuxen får följa med barn vid planerade och akuta besök.
  • Besök till avdelningar sker endast efter muntlig överenskommelse med respektive avdelning. Besökare kan ringa till avdelningen via växeln.

Entrévärdar kommer att finnas på plats vid huvudentréer och andra utvalda entréer på alla sjukhustomter på vardagar mellan klockan 07:00 och 19:30 för att släppa in patienter med avtalad tid. 

För dig som är gravid eller ska föda

Här hittar du samlad information som rör kvinnosjukvården.

För dig som behöver krisstöd

Här hittar du samlad information om krisstöd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Har du frågor?

Se sjukhusets vanliga frågor och svar.

Om du har allmänna frågor om covid-19 hittar du mycket information på Folkhälsomyndighetens hemsida, bland annat frågor och svar som uppdateras löpande.

If you become ill

Covid-19 information in other languages. 

Call 1177 if you or someone else becomes ill and you need to talk to a nurse for advice. You can also get information about where to go for help. You can also find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website.

Call the phone number +46 771 11 77 00 to get in touch with 1177 when you are abroad.


Senast uppdaterad: 2020-03-30 12:07