Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Krisstöd under pandemi covid-19

Vad är krisstöd?

Sahlgrenska Universitetssjukhusets krisstöd ingår i krisberedskapen och har som funktion att ge krisstöd till anhöriga och personer i allmänheten som söker sig till sjukhuset med sin oro vid allvarliga händelser. Krisstöd är praktiskt, medmänskligt, psykosocialt stöd. De som jobbar med krisstödet är personal som arbetar med psykosociala insatser inom sjukvården. Krisstödjare ger inte medicinsk information och kan inte svara på frågor om vården, men de kan ge stöd i att klara av en kris.

Information, digitalt krisstödscenter och telefonkontakt

Pandemin covid-19 är en allvarlig händelse som kommer att pågå under lång tid, som påverkar hela samhället, som innebär att alla som arbetar i sjukvården kommer att vara sysselsatta med att upprätthålla akut och oundgänglig vård, och som medför att fysiska möten bör undvikas.

Vad krisstödet gör i den här situationen är att:

  • Ge information om hur människor kan hjälpa sig själva och varandra att klara av en kris (se länk nedan)
  • Tillhandahålla ett digitalt krisstödscenter som erbjuder bokningsbara tider för digitala möten med dig som är i kris med anledning av covid-19 (se länk nedan)
  • Erbjuda telefonkontakt med krisstöd 8-16 på vardagar (se nummer nedan)

Telefonnummer till krisstödet: 031-343 03 20

Information till dig som är i kris

Är du i behov av krisstöd?

För att boka en tid på det digitala krisstödscentret, läs informationsbladet via länken ovan ”Krisstöd under covid-19 – digitalt krisstödscenter”. Du kan också gå till det direkt:


Senast uppdaterad: 2020-04-07 08:25