Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Angående nyhetsrapportering om pacemakers

sahlgrenska

Med anledning av de senaste dagarnas nyhetsrapportering om pacemakers och hjärtstartare (ICD) vill vi från Sahlgrenska sjukhuset meddela att du som är patient inte behöver oroa dig för tekniska fel på din dosa eller elektrod. Om du inte har blivit kontaktad av oss finns det ingen känd risk för fel med din utrustning.

I media de senaste dagarna har det rapporterats om pacemakers och hjärtstartare med produktionsfel som inte har upptäckts förrän efter en tids användning. Detta är ovanligt men förekommer. Oftast handlar det om risk för skada på elektroder som kan uppkomma efter en tids användning, eller batterier som inte håller så länge som man förutspått.

Eftersom alla patienter i Sverige som har pacemaker, hjärtstartare och liknande finns registrerade kan vi enkelt ta direktkontakt med alla som bär på en viss produkt. När något fel upptäcks får vi alltid information från tillverkarna och stoppar omedelbart implantation av den produkt som berörs. Alla patienter med produkten informeras av oss och i samråd med patienten gör vi en plan för fortsättningen.

Om du inte har blivit kontaktad av oss finns det ingen känd risk för fel med din utrustning.


Senast uppdaterad: 2019-01-31 10:30