Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

”Det svåraste är att inte kunna hålla handen utan en handske” – nytt avsnitt av Sahlgrenskapodden

Publicerad:

I avsnitt 28 av Sahlgrenskapodden berättar Rebecka Nilsson, specialsjuksköterska och sektionsledare på infektionskliniken om den nya vardagen, patienternas oro och det allra svåraste – att inte kunna hålla handen utan en handske hos en döende patient.

I februari lades de första covidpatienterna in på Östra sjukhuset. ”Då kunde vi inte föreställa oss att vi två månader senare skulle ha en hel klinik full”, säger Rebecka Nilsson, specialsjuksköterska och sektionsledare på infektionskliniken. I avsnitt 28 av Sahlgrenskapodden berättar hon om den nya vardagen, patienternas oro och det allra svåraste – att inte kunna hålla handen utan en handske hos en döende patient.

Lyssna på avsnitt 28 av Sahlgrenskapodden där poddar brukar finnas, eller här.

 


Publicerad: