Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ledarskap i vården - nytt avsnitt av Sahlgrenskapodden

Hur är en riktigt bra chef i sjukvården? Och hur tacklar man som chef de utmaningar vi står inför? I avsnitt 20 av Sahlgrenskapodden möter vi två medarbetare och chefer på sjukhuset, Ann-Charlotte Eliasson och Maria Taranger, som båda har prisats för sitt ledarskap och utsetts till Årets VGR-chef 2019 respektive 2018.

”Med mod att testa nytt arbetar årets chef ständigt för att utveckla och förbättra verksamhet och arbetssätt tillsammans med medarbetarna. Årets chef har skapat enhetlighet och sammanhang på arbetsplatsen. Hon är lyhörd för andras idéer och har ett tillitsbaserat, närvarande ledarskap – alltid mån om att utveckla relationen med medarbetarna". Så löd delar ur VGR:s motivering till Årets VGR-chef som tilldelades Ann-Charlotte Eliasson, vårdenhetschef på Smärtcentrum. En genomlysning av processerna tillsammans med medarbetare och andra på sjukhuset ändrade arbetssätten och ledde till kortare väntetider och nöjdare patienter. 

–  Det är en stor ära att få utmärkelsen som årets chef i Västra Götalandsregionen. Det är väldigt roligt att det man gör uppmärksammas, säger Ann-Charlotte Eliasson.

I senaste avsnittet av Sahlgrenskapodden möter vi Ann-Charlotte Eliasson och Årets VGR-chef 2018 – Maria Taranger, verksamhetschef på akuten Östra – och hör deras tankar om ledarskap i vården, hur man som chef ska tackla de utmaningar vi står inför och att det är viktigt att vara modig.

– Det är inte alltid helt enkelt, ibland får man ta beslut som är obekväma och som inte alla tycker om. Men det är viktigt att man som chef vågar ta beslut och att man är nyfiken. Att man visar sina medarbetare att det finns ett engagemang, säger Ann-Charlotte Eliasson. 

 Tack och lov är jag chef för en verksamhet som jag själv har jobbat i 20 år. Jag kan ta snacken under ronderna och själv fatta dåliga beslut och erkänna och prata om det. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt och ha dialogmöten med verksamheterna och försöka fånga det man är frustrerad över och de frågor som finns så att vi alltid har en pågående dialog, säger Maria Taranger. 

Lyssna på #20 av Sahlgrenskapodden där poddar brukar finnas, bland annat: 

https://sahlgrenskapodden.podbean.com/


Senast uppdaterad: 2020-02-27 12:37