Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SU-chef får titeln Årets chef i Västra Götalandsregionen

Maria Taranger tar emot priset för Årets chef av regiondirektör Ann-Sofi Lodin

"Överraskande! Roligt! Hisnande! Men också lite läskigt – nu har jag verkligen fått något att leva upp till!" Det säger Maria Taranger, verksamhetschef för Medicin, Geriatrik och Akutmottagning, på SU/Östra sjukhuset. Idag har hon utsetts till årets chef i Västra Götalandsregionen, VGR.

VGR är Sveriges största arbetsgivare med 55 000 medarbetare. Att ha riktigt bra chefer är en viktig del i att nå målet att också bli den bästa offentliga arbetsgivaren. 

Som verksamhetschef inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, med arbetsplats på Östra sjukhuset, ansvarar Maria Taranger för 750 medarbetare.

- Jag vill ha ett klimat där medarbetare och chefer känner sig trygga att säga vad de tycker, tar ansvar och kommer med idéer. Om de vågar misslyckas då och då, har jag lyckats. Har vi den sociala tryggheten klarar vi mer tillsammans och då kommer framgångarna, säger Maria Taranger i en intervju i VGRFokus som kungjorde nyheten om utnämningen.

Juryn skrev bland annat i sin motivering att "Maria Taranger leder med mod, nyfikenhet och en stark etisk kompass. Här har vi en inspirerande chef och förebild, som ser möjligheter och får saker att hända samtidigt som hon står tryggt när det blåser".

Läs intervjun i sin helhet i VGRFokus.


Senast uppdaterad: 2019-01-31 10:30