Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Medicinhistoriska kartan - botanisera bland sjukhus från förr

Publicerad:

Hur länge användes barnbördshuset vid Linnéplatsen och vad gjorde man i Dispensären vid Fattighusån? På en nyframtagen digital karta finns över hundra medicinhistoriska platser med bilder och information för den nyfikne.

Den nya kartan har tagits fram av Medicinhistoriska museet och visar historiska vård- och omsorgsinrättningar i Göteborg. Till varje plats finns texter och bilder. Ibland finns det även och länkar till fördjupande material.

Förhoppningen är att kartan kan vara ett spännande sätt att lära känna historiska platser i sin närmiljö. I dessa tider ger kartan dessutom möjlighet till att både göra historiska upptäckter och hålla rekommenderade avstånd till medmänniskor. Antingen kan man klicka sig fram över hela kartan på hemmaplan, eller ger man sig ut på historisk vandring i staden med hjälp av kartan via padda eller smart telefon.

Mer information om kartan och länken till den hittar du på Medicinhistoriska museets webbplats. För att kartan ska fungera bäst ska du öppna den i en webbläsare, inte via appen.


Publicerad: