Medicinhistoriska kartan - botanisera bland sjukhus från förr

Uppdaterad:
Publicerad:

Hur länge användes barnbördshuset vid Linnéplatsen och vad gjorde man i Dispensären vid Fattighusån? På en nyframtagen digital karta finns över hundra medicinhistoriska platser med bilder och information för den nyfikne.

Den nya kartan har tagits fram av Medicinhistoriska museet och visar historiska vård- och omsorgsinrättningar i Göteborg. Till varje plats finns texter och bilder. Ibland finns det även och länkar till fördjupande material.

Förhoppningen är att kartan kan vara ett spännande sätt att lära känna historiska platser i sin närmiljö. I dessa tider ger kartan dessutom möjlighet till att både göra historiska upptäckter och hålla rekommenderade avstånd till medmänniskor. Antingen kan man klicka sig fram över hela kartan på hemmaplan, eller ger man sig ut på historisk vandring i staden med hjälp av kartan via padda eller smart telefon.

Mer information om kartan och länken till den hittar du på Medicinhistoriska museets webbplats. För att kartan ska fungera bäst ska du öppna den i en webbläsare, inte via appen.