Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt poddavsnitt om att barnmorska är världens bästa yrke

Marie Berg, barnmorska och professor sitter framför mikrofonen vid inspelningen av Sahlgrenskapodden.

I det senaste avsnittet av Sahlgrenskapodden hör du Marie Berg berätta om sitt drömjobb som barnmorska, och även om hennes mångåriga arbete med att hjälpa kvinnor som utsatts för sexuellt våld i Kongo.

Marie Berg, barnmorska och professor, bestämde sig redan som barn att hon skulle bli barnmorska och hon har inte ångrat det valet. Snarare har hela hennes karriär präglats av lusten att hjälpa kvinnor och främja mödra- och barnhälsa både i Sverige och i Kongo. 

I Sahlgrenskapodden hör du Marie Berg berätta om sina många år som barnmorska i både Sverige och Kongo (tidigare Zaire). Hon berättar om sitt arbete med att hjälpa kvinnor som utsatts för sexuellt våld – och om samarbetet med Denis Mukwege som 2018 tilldelades Nobels fredspris för sitt arbete mot sexualiserat våld som vapen i krig och konflikter.

Sahlgrenskapodden finns där poddar brukar finnas, bland annat här: www.sahlgrenskapodden.podbean.com.


Senast uppdaterad: 2019-02-13 17:09