Patientens tre steg genom covid-vården

Uppdaterad:
Publicerad:

Nu släpps tre specialavsnitt av Sahlgrenskapodden där man kan följa tre av de steg som patienten kan ta genom covid-vården: akuten, intensiven och rehab.

Avsnitt 29 - Akuten

Det har gått snart tre månader sen coronaepidemin tog fart i Sverige. Inflödet av patienter är fortsatt stort, men nu finns en ny vardag kring viruset. I avsnitt 29 hör du Emma Lukic, läkare och sektionschef på Akuten Östra, om covidpatientens första möte med vården – och om ett symtom som utmärker sig.

Avsnitt 30 - Intensiven

Hur mår patienterna som blir allra svårast sjuka i covid-19?
– Intensivvård handlar egentligen om att stötta alla organsystem så mycket som möjligt medan kroppen reder upp den sjukdom den är drabbad av, säger Karin Löwhagen, överläkare och sektionschef på anestesi- och intensivvårdskliniken i Mölndal. Avsnittet är del två i patientens tre steg genom covid-vården.

Avsnitt 31 - Rehab

Återhämtningen efter en svår covidinfektion kan bli lång. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är först i landet med ett särskilt rehabteam som ska hjälpa covidpatienterna tillbaka till vardagen. I avsnitt 31 av Sahlgrenskapodden gästar Katharina Stibrant Sunnerhagen, överläkare och professor i rehabiliteringsmedicin inom neurosjukvården och berättar mer om vägen tillbaka efter covid-19. Avsnittet är del 3 i patientens tre steg genom covid-vården.

Du hittar avsnitten genom att klicka här, eller där poddar brukar finnas.