Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Patientens tre steg genom covid-vården

Publicerad:

Nu släpps tre specialavsnitt av Sahlgrenskapodden där man kan följa tre av de steg som patienten kan ta genom covid-vården: akuten, intensiven och rehab.

Avsnitt 29 - Akuten

Det har gått snart tre månader sen coronaepidemin tog fart i Sverige. Inflödet av patienter är fortsatt stort, men nu finns en ny vardag kring viruset. I avsnitt 29 hör du Emma Lukic, läkare och sektionschef på Akuten Östra, om covidpatientens första möte med vården – och om ett symtom som utmärker sig.

Avsnitt 30 - Intensiven

Hur mår patienterna som blir allra svårast sjuka i covid-19?
– Intensivvård handlar egentligen om att stötta alla organsystem så mycket som möjligt medan kroppen reder upp den sjukdom den är drabbad av, säger Karin Löwhagen, överläkare och sektionschef på anestesi- och intensivvårdskliniken i Mölndal. Avsnittet är del två i patientens tre steg genom covid-vården.

Avsnitt 31 - Rehab

Återhämtningen efter en svår covidinfektion kan bli lång. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är först i landet med ett särskilt rehabteam som ska hjälpa covidpatienterna tillbaka till vardagen. I avsnitt 31 av Sahlgrenskapodden gästar Katharina Stibrant Sunnerhagen, överläkare och professor i rehabiliteringsmedicin inom neurosjukvården och berättar mer om vägen tillbaka efter covid-19. Avsnittet är del 3 i patientens tre steg genom covid-vården.

Du hittar avsnitten genom att klicka här, eller där poddar brukar finnas.


Publicerad: