Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Polis, ambulans och räddningspersonal stärker relationer med unga i Biskopsgården

Ambulansbil

Nu får ungdomar i Biskopsgården chansen att ställa sina frågor till olika blåljusyrken. Under andra halvan av januari genomförs PAR, en satsning där polis, ambulans och räddningspersonal träffar ungdomar för att skapa och stärka relationer.

PAR står för Polis, Ambulans och Räddningstjänst i samarbete med Västtrafik. I slutet av januari bjuder man in ungdomar i årskurs 8 från olika skolor i Biskopsgården till Lundby brandstation. Syftet är att öka förståelse och skapa tillit mellan ungdomar och blåljuspersonal.

Under en förmiddag får ungdomarna chans att träffa representanter för olika blåljusyrken och ställa sina frågor, för att skapa tillit och stärka relationerna mellan ungdomar och dem som arbetar inom blåljusyrken.

"Det var jätteroligt att vara där och lyssna på dem", "Det var spännande och jag lärde mig mycket", är några av kommentarerna från skolungdomar som deltog när PAR genomfördes under fjolåret. Det hela utvärderades då av studenter vid Göteborgs universitet som konstaterade att projektet effektivt förbättrade relationen mellan elever och blåljuspersonal.


Senast uppdaterad: 2020-01-31 17:23