Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Provtagningstält ökar kapaciteten på Östra sjukhuset

Ett provtagningstält för tidsbokade besök ska öka kapaciteten för provtagning som rör coronavirus på Östra sjukhuset.

Under fredagen sätts ett ventilerat byggtält med tre arbetsstationer upp för att öka kapaciteten för hur många personer som kan lämna prover. 

Personer med symptom på covid-19 ska kontakta 1177. Om personen uppfyller kriterierna för smittan tar 1177 kontakt med Infektionskliniken. Därefter kontaktar Infektionsklinikens personal patienten och bokar tid.

Anledningen till att öka kapaciteten genom att sätta upp provtagningstält är att många behöver lämna prover de närmaste dagarna.

Tältet är cirka 40 kvm och förankras för väder och vind. Det är utrustat med el för belysning och värme. Vakter kommer att finnas på plats för att hjälpa personer hitta rätt.

Provtagning av opåverkade patienter utomhus förekommer redan i Malmö.

Övriga tidsbokade besök till Infektionskliniken görs som vanligt inne på kliniken.


Senast uppdaterad: 2020-02-29 10:33