Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Sahlgrenska Universitetssjukhuset höjer beredskapen

Publicerad:
entre till sahlgrenska

Sahlgrenska Universitetssjukhusets sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg fattade idag beslut om att höja beredskapen. Gemensam särskild sjukvårdsledning är aktiverad och sjukhuset befinner sig nu i förstärkningsläge.

– Det innebär att vissa av våra verksamheter som är särskilt påverkade i och med spridningen av det nya coronaviruset tilldelas mer resurser för att på bästa sätt kunna ta emot de patienter som är i behov av vård och minska ytterligare smittspridning, säger Per Karlsson, förste chefläkare.

Några verksamheter som tilldelas mer resurser är bland annat infektionskliniken, ambulanssjukvården och akutmottagningar. Förstärkningsläget innebär också att gemensam särskild sjukvårdsledning har upprättas, med övergripande strategiskt ansvar.

– Vi förväntar oss fler fall av covid-19 och förbereder oss för att ta emot många allvarligt sjuka patienter inom de närmaste veckorna. Vi följer utvecklingen på sjukhuset och i samhället noga och är beredda att vidta fler åtgärder om det krävs, säger Per Karlsson.

Under dagen fattades också beslut om att stänga samtliga entréer vid Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus och Östra sjukhuset. Från och med onsdag kommer entrévärdar att finnas på plats vid huvudentréer och andra större entréer för att släppa in patienter med avtalad tid.

– Det här ytterligare en åtgärd för att på alla sätt minska risken för smittspridning på sjukhusen och värna våra svårast sjuka och sköra patienter.

Om sjukhusets beredskapsnivåer

Stabsläge innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig informerad om läget och agerar efter behov.

Förstärkningsläge innebär att den särskilda sjukvårdsledningen vidtar förstärkningsåtgärder för utvalda funktioner.

Katastrofläge innebär att särskilda sjukvårdsledningen vidtar förstärkningsåtgärder för alla funktioner.


Publicerad: