Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Spektakulärt lyft på nya barnsjukhuset i Göteborg

Publicerad: Uppdaterad:

Nu sker en viktig etapp i i färdigställandet av Europas modernaste barnsjukhus.

En 25 meter lång, 4 meter bred och 12 meter hög konstruktion i glas och stål med en vikt på 112 ton, ska lyftas upp för att knyta samman den äldre byggnaden med den nya på plan 4, 5 och 6 av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Till jobbet krävs fem kranoperatörer till en specialkran som det endast finns några få av i Europa. Extra känsligt är det stora glas som täcker hela sidan av förbindelsegångarna. Eftersom det krävs väldigt lite vind för att sätta byggklossen i rörelse är det vindhastigheten som avgör tidpunkten.

Västfastigheter och Sahlgrenska universitetssjukhuset skickar ut ett pressmeddelande med tillhörande bilder i anslutning till lyftet. 


Uppdatering 200729: Konstruktionen kunde monteras den 27 juli. Här kan du se en kort film på när det händer. Filmen är framtagen av NCC. 


Publicerad: