Tillfällig stängning av slutenvårdsavdelning på Lungmedicin

Uppdaterad:
Publicerad:
huvudentre

Lungmedicin på Sahlgrenska sjukhuset kommer tillfälligt att stänga sin slutenvårdsavdelning. Detta efter ett inriktningsbeslut från verksamhets- och områdesledning på område 6. Alla patienter kommer fortsatt att tas om hand med hög kompetens, men på andra avdelningar än idag.

Avdelning 19 (slutenvård) på Lungmedicin har sedan många år stora problem med att rekrytera personal och har sedan lång tid stängda vårdplatser. Rekryteringsproblemen är nu av den art att det inte finns sökande till utlysta tjänster. För att kunna bibehålla god patientvård även i framtiden bedömer ledningen att avdelningen behöver en nystart och har därför tagit ett inriktningsbeslut om en tillfällig stängning från och med 30 november 2019. Den tillfälliga stängningen förväntas vara i cirka 12 månader.

Inriktningsbeslutet om tillfällig stängning innebär att verksamheten det kommande året kommer att finnas på andra platser än idag. Intentionen är patienterna inte ska märka av verksamhetsförändringen på annat vis än just detta. Det ska precis som tidigare finnas möjlighet att vända sig till kompetent personal under jourtid.