Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler. 

Läs mer här.

Vill du vara med i sjukhusets Patientforum?

Publicerad: Uppdaterad:
En sjuksköterska och en kvinnlig patient.

Är du intresserad av patientfrågor? Vill du vara med och bidra till att förbättra och utveckla vården? Har du egen erfarenhet av att vara patient eller närstående? Då kanske Patientforum är något för dig.

Med Patientforum vill Sahlgrenska Universitetssjukhuset öka dialogen med dig som patient eller närstående. Målet är att i större utsträckning ta del av patienters idéer och önskemål kring hur vården kan utvecklas och förbättras och att inhämta patienters intressen när strategiska beslut fattas.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av att vara patient eller närstående och som vill bidra med dina tankar och idéer, och därmed ha möjlighet att påverka vården på sjukhuset. Som ledamot i Patientforum ingår du i en grupp med sex andra personer som träffas minst två gånger per termin och har dialogmöte med ledningsgruppen en gång per termin. Du företräder inte en specifik patientgrupp utan har ett perspektiv som sträcker sig utanför den egna erfarenheten och eventuell sjukdomsbild.

Uppdraget för Patientforum är att nominera frågor till sjukhusets ledningsgrupp som rör vården vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, och att behandla frågor som ledningsgruppen begär synpunkter på utifrån ett patientperspektiv. I uppdraget ingår även att kommunicera och föra en dialog med olika patientorganisationer. Bemötande, tillgänglighet eller digitalisering av vården är exempel på frågor som skulle kunna behandlas i Patientforum.

Vi eftersträvar en bred representation i gruppen när det gäller ålder, kön, etnicitet och erfarenheter av vården för att få in så många perspektiv som möjligt i samtalen.

Omfattning

Patientforum sammanträder minst två gånger per halvår. Dialogmöten med sjukhusets ledningsgrupp sker en gång per halvår och pågår 1-1,5 timma.

Ersättning

Ersättning till ledamöterna för nedlagd tid sker i enlighet med Västra Götalandsregionen riktlinje för ersättning vid samråd: 250 kr/timme. I de fall möten sker fysiskt utgår även reseersättning.

Ansökan

Vi ser mycket fram emot att ta del av din ansökan. Skicka den i form av ett personligt brev till sahlgrenska.universitetssjukhuset@vgregion.se senast den 14 februari. Skriv Ansökan Patientforum i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

Vid frågor kontakta Anne Olmarker, chefläkare: anne.olmarker@vgregion.se


Publicerad:
Uppdaterad: