SU:s verklighetslabb blir verklighet - får 2,9 miljoner från Vinnova

2017-06-13

Framtidens vårdavdelning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har idag fått en ansökan om medel beviljat från Vinnova. 2,9 miljoner blev det och pengarna ska användas till utveckling av verklighetslabb inom Framtidens Vårdavdelning.

Bidraget riktar sig i första hand till offentlig finansierade aktörer med inriktning forskning, då Sahlgrenska som ett universitetssjukhus kvalificerar sig väl. Det innebär att man ska vara villig att öppna upp sin kärnverksamhet för experimentellt innovationsarbete.

Projektet ska fokusera inom ett avgränsat område inom vilket man har chans och ambition att bli världsledande och attraktiv samarbetspartner. Det sker i detta fall i samverkan med externa aktörer såsom Chalmers, VGR IT och BEST en privat aktör.

Målet är att genom utveckling kunna öka kommunikation och delaktighet genom bedside-platta.Via en bedside-platta (surfplatta) ska patienten kunna vara delaktig i sin vård och behandling genom att till exempel själv kunna välja och beställa mat och dryck, föra dagbok och aktivt delta i sin egen vård. 

– Vi är väldigt glada och stolta, säger Yvonne Hedegärd, projektledare för Framtidens Vårdavdelning vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det här gör det möjligt för oss att fortsätta det viktiga arbetet med att involvera patienterna i sin egen vård och behandling. 

Publicerad avRedaktionen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset