Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Diagnostik och behandling

Här beskrivs Sahlgrenska Cancer Centers strategi kring diagnostik och behandling.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en långtgående kultur av att utveckla och ta till sig nya tekniker och metoder i diagnostik och behandling av maligna sjukdomar.

Cancervården ska ges av specialiserade mulitidisciplinära team.

För varje tumörtyp ska det finnas ett specialistteam, som bidrar med sin expertis för att säkra bästa möjliga vård.

Behandlingar ska ges av specialistteam, som håller högsta internationella standard.

Kvalitet, säkerhet och processer ska dokumenteras enligt fastställda nyckeltal för att regelbundet kunna utvärderas, vilket kan användas i den ständiga förbättringen av vården. Nyckeltalen ska regelbundet diskuteras inom vårdteamen. De ska också följas upp och stödjas av SCC:s ledning.

Vårdteamen ska i alla faser inom cancervården överväga och diskutera möjligheter till forsknings- och innovationsinitiativ. Möjligheterna ska lyftas fram och stödjas av SCC:s ledning.


Senast uppdaterad: 2021-04-22 15:28