Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Organisation

Här beskrivs Sahlgrenska Cancer Centers strategi kring organiseringen.

SCC:s organisation ska fungera som grund för att stärka dagens och framtidens cancervård och forskning. Som del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets bygger SCC:s struktur på den befintliga organisationen, med verksamhetsområden. Alla verksamhetsområden med koppling till cancervården är del av SCC och verksamhetscheferna sitter som representanter i ett Ledningsrådet.

Verksamhetsområdena samarbetar för att underlätta förbättringar, eliminera föråldrad praxis och onödiga hinder – allt för patientens bästa.

Eftersom forskning och innovation är centralt inom SCC finns ett Forskningsråd med medlemmar utvalda från Sahlgrenska Akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Två representanter ur Forskningsrådet ingår i SCC:s ledningsråd och i SCC:s arbetsutskott.

För att säkra patienternas insyn och delaktighet finns även ett patientråd. De sammankallas 1-2 gånger per halvår av ledningsrådets ordförande.

Representanter från Regionalt Cancercentrum Väst (RCC Väst) är adjungerade i ledningsrådet.

För att löpande kunna justera organisationens utformning, så att den på bästa sätt stödjer utvecklingen av SCC, ska det tas fram en plan för regelbunden utvärdering av den organisatoriska strukturen.

Läs mer: Ett arbetssätt för att samla helheten

I Sahlgrenska Cancer Centers ledningsråd samlas alla verksamhetsområden med koppling till cancervården. Där finns även forskningen representerad och en struktur för patientmedverkan.

– Arbetssättet är nyckeln i ledningsarbetet. Och det är en av anledningarna till att vi kunnat ha så god koll på tillgängligheten under hela pandemin, säger Claes Jönsson, ordförande i ledningsrådet.

Här kan du läsa en hel artikel om ledningsrådets arbete

 


Senast uppdaterad: 2021-05-17 17:26