Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Drottning Silvias barnsjukhus

Drottning Silvias barnsjukhus

Nu har dörrarna öppnats till den nya delen av Drottnings Silvias barnsjukhus vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Den nya delen av barnsjukhuset är sammanlänkat till det befintliga barnsjukhuset vid Östra sjukhuset i Göteborg. Den nya adressen till Drottning Silvias barnsjukhus är Behandlingsvägen 7.

Drottning Silvias barnsjukhus har nu en ny entré mellan den nya och gamla delen av barnsjukhuset. I entrén möts du av en informationsdisk där du checkar in och får hjälp att hitta till rätt avdelning i huset. 

En del av barnsjukhusets verksamheter finns kvar i den gamla delen av sjukhuset och andra har flyttat in i den tillbyggda delen.

Arbetsterapi barn och Fysioterapi barn

Mottagning
Enheterna Arbetsterapi barn och Fysioterapi har flyttat till plan 0 i den tillbyggda delen och bytt namn till "Arbetsterapi och fysioterapi barn".

Avdelning 330

Avdelning 330 har bytt namn till "Akut korttidsavdelning barn" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på plan 1 den äldre delen av barnsjukhuset.

Avdelning 334

Avdelning 334 har bytt namn till "Medicin dagsjukvård barn" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på plan 1 i den äldre delen av barnsjukhuset.

Barncancercentrum

Avdelning
Vårdavdelning 322 har flyttat till plan 4 i den nya delen av barnsjukhuset. Ny benämning är Barncancercentrum avdelning 1.

Korttidsvård har flyttat till plan 4  i den nya delen och bytt namn till Barncancercentrum avdelning 1.

Sex av våra slutenvårdspatienter har flyttat till plan 5 i den nya delen där de är sammanboende med Barnmedicin. Den mindre enheten heter numera Barncancercentrum avdelning 2.

Dagsjukvård och mottagning
Dagvård och mottagning är vara kvar i befintlig byggnad på plan 2.

Barnhjärtcentrum

Avdelning
Vårdavdelning 323 har flyttat till plan 4 i den tillbyggda delen av sjukhuset  och bytt namn till "Barnhjärtcentrum avdelning".

Dagsjukvård
Hjärtdagvård har bytt namn till "Barnhjärtcentrum dagsjukvård" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare på plan 3 i den äldre delen av  barnsjukhuset.

Mottagning
Hjärtmottagning har bytt namn till "Barnhjärtcentrum mottagning" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på entréplan i den äldre delen av barnsjukhuset.

Barnmedicin

Avdelning
Vårdavdelning 324-325 har flyttat till plan 5 i den tillbyggda delen av sjukhuset och bytt namn till "Medicinavdelning barn".

Barnkirurgen avdelning 326/237

Avdelning
Vårdavdelning 326/327 har flyttat till plan 6 i den tillbyggda delen av sjukhuset och har bytt namn till "Kirurgiavdelning barn". 

Mottagningar
Mottagningarna ligger kvar i samma lokaler som tidigare, vid entréplan på plan 1 i den äldre delen av barnsjukhuset.

Barnröntgen och barnfysiologen

Barnröntgen och barnfysiologen ligger kvar i samma lokaler i den äldre delen av barnsjukhuset men har bytt namn till "Radiologi barn och Klinisk fysiologi".

Dietistmottagning

Dietistmottagning barn ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Mag- tarm- och levermottagnin

Mag- tarm- och levermottagning barn ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Specialistmottagningarna

Specialistmottagningarna ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Operation 1 barn

Avdelning
Operation 1 barn har flyttat till plan 1 i den nya delen av barnsjukhuset. Postop/Uppvaket har flyttat till nya lokaler intill Operation 1 barn och Intensivvårdsavdelning barn på plan 1 i den nya delen av barnsjukhuset.

Operation 2 barn berörs ej av flytten utan ligger kvar i samma lokaler i den äldre delen av barnsjukhuset.

Det första du möts av när du går in genom den nya huvudentrén är stora öppna ytor. Från entrén i norr, kan du se över till naturområdet i söder som redan nu kallas den läkande trädgården.

På samma plan hittar du bland annat lekterapin med tillexempel snickarverkstad, syrum, musikstudio och bibliotek − aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar, både ute och inne. Här ligger även arbets- och fysioterapin och en simbassäng för rehabiliteringsträning. 

Längre upp i huset hittar du operationssalarna med den senaste utrustningen inom medicinteknik och ytterligare några våningar upp ligger vårdavdelningarna med enkelrum där närstående kan sova över och där det även finns eget kök för föräldrarna. Allt för att barnen och deras familjer ska få en så vanlig vardag som möjligt.

Mitt i huset ligger den vackra innergården. En plats som är tänkt att binda samman alla delar och med sin fönstervägg ytterligare förstärka närheten till naturen. Barnsjukhuset byggs för barnen och ungdomarna, med målet att vara en trygg miljö med plats för så väl världsledande sjukvård som för lek.

Eftersom antalet barn i Västra Götalandsregionen ökar för varje år, delvis med anledning av att allt fler överlever svåra sjukdomar som barn, ställer detta krav på vården och på vårdens lokaler.


Senast uppdaterad: 2021-04-29 11:33