Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Drottning Silvias barnsjukhus

Drottning Silvias barnsjukhus

Våren 2021 öppnar dörrarna till den nya delen av Drottnings Silvias barnsjukhus vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Den nya delen av barnsjukhuset färdigställs just nu och är sammanlänkat till det befintliga barnsjukhuset vid Östra sjukhuset i Göteborg. Den nya adressen till Drottning Silvias barnsjukhus är Behandlingsvägen 7.

Drottning Silvias barnsjukhus får med tillbyggnaden en ny entré mellan den nya och gamla delen av barnsjukhuset, som öppnar den 16 februari. I entrén möts du av en informationsdisk där du checkar in och får hjälp att hitta till rätt avdelning i huset. 

En del av barnsjukhusets verksamheter kommer att finnas kvar i den gamla delen av sjukhuset och andra flyttar in i den tillbyggda delen.

Arbetsterapi barn och Fysioterapi barn

Mottagning
Enheterna Arbetsterapi barn och Fysioterapi barn flyttar ihop från nuvarande lokaler till plan 0 i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdagen den 16 februari och byter namn till "Arbetsterapi och fysioterapi barn".

Avdelning 330

Avdelning 330 byter namn till "Akut korttidsavdelning barn" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på plan 1 i befintliga barnsjukhuset.

Avdelning 334

Avdelning 334 byter namn till "Medicin dagsjukvård barn" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på plan 1 i befintliga barnsjukhuset.

Barncancercentrum

Avdelning
Onsdagen 3 mars flyttar vårdavdelning 322 till plan 4 i den nya delen av barnsjukhuset. Ny benämning blir Barncancercentrum avdelning 1.

Onsdag den 31 mars flyttas korttidsvård, just nu belägen på 321, till plan 4  i den nya delen och byter då samtidigt namn till Barncancercentrum avdelning 1.

Samma datum flyttar sex av våra slutenvårdspatienter till plan 5 där vi blir sammanboende med Barnmedicin. Vår mindre enhet där kommer att heta Barncancercentrum avdelning 2.

Dagsjukvård och mottagning
Dagvård och mottagning kommer att vara kvar i befintlig byggnad på plan 2.

Barnhjärtcentrum

Avdelning
Vårdavdelning 323 flyttar från nuvarande lokaler till plan 4 i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdagen den 16 mars 2021 och byter också namn till "Barnhjärtcentrum avdelning".

Dagsjukvård
Hjärtdagvård barn byter namn till "Barnhjärtcentrum dagsjukvård" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare på plan 3 i det befintliga barnsjukhuset.

Mottagning
Hjärtmottagning barn byter namn till "Barnhjärtcentrum mottagning" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på entréplan.

Barnmedicin

Avdelning
Tisdag den 30 mars 2021 flyttar Vårdavdelning 324-325 från nuvarande lokaler till plan 5 i den tillbyggda delen av sjukhuset t och byter också samtidigt namn till "Medicinavdelning barn".

Barnkirurgen avdelning 326/237

Avdelning
Vårdavdelning 326/327 flyttar från nuvarande lokaler till plan 6 i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdag den 7 april och byter också samtidigt namn till "Kirurgiavdelning barn". Avdelningen byter dock adress redan den 16 februari, när den nya entrén till barnsjukhuset öppnar.

Mottagningar
Mottagningarna ligger kvar i samma lokaler som tidigare, vid entréplan på plan 1, men när den nya entrén till barnsjukhuset öppnar byter de adress.

Barnröntgen och barnfysiologen

Barnröntgen och barnfysiologen ligger kvar i samma lokaler i befintliga barnsjukhuset men byter namn till "Radiologi barn och Klinisk fysiologi".

Dietistmottagning

Dietistmottagning barn ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Mag- tarm- och levermottagnin

Mag- tarm- och levermottagning barn ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Specialistmottagningarna

Specialistmottagningarna ligger kvar i samma lokaler som tidigare.

Operation 1 barn

Avdelning
Operation 1 barn flyttar från nuvarande lokaler till plan 1 i den nya delen av barnsjukhuset tisdag den 2 mars. Postop/Uppvaket flyttar till nya lokaler intill Operation 1 barn och Intensivvårdsavdelning barn på plan 1 i den nya delen av barnsjukhuset.

Operation 2 barn berörs ej av flytten utan ligger kvar i samma lokaler i den befintligt byggnaden.

Det första du möts av när du går in genom den nya huvudentrén är stora öppna ytor. Från entrén i norr, kan du se över till naturområdet i söder som redan nu kallas den läkande trädgården.

På samma plan hittar du bland annat lekterapin med tillexempel snickarverkstad, syrum, musikstudio och bibliotek − aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar, både ute och inne. Här ligger även arbets- och fysioterapin och en simbassäng för rehabiliteringsträning. 

Längre upp i huset hittar du operationssalarna med den senaste utrustningen inom medicinteknik och ytterligare några våningar upp ligger vårdavdelningarna med enkelrum där närstående kan sova över och där det även finns eget kök för föräldrarna. Allt för att barnen och deras familjer ska få en så vanlig vardag som möjligt.

Mitt i huset ligger den vackra innergården. En plats som är tänkt att binda samman alla delar och med sin fönstervägg ytterligare förstärka närheten till naturen. Barnsjukhuset byggs för barnen och ungdomarna, med målet att vara en trygg miljö med plats för så väl världsledande sjukvård som för lek.

Eftersom antalet barn i Västra Götalandsregionen ökar för varje år, delvis med anledning av att allt fler överlever svåra sjukdomar som barn, ställer detta krav på vården och på vårdens lokaler.


Senast uppdaterad: 2021-03-23 08:42