Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Drottning Silvias barnsjukhus

Den nya gångbron mellan den befintliga huskroppen och den nya lyfts på plats.
Den nya gångbron mellan den befintliga huskroppen och den nya lyfts på plats.

Våren 2021 öppnar dörrarna till den nya delen av Drottnings Silvias barnsjukhus vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Den nya delen av barnsjukhuset färdigställs just nu och är sammanlänkat till det befintliga barnsjukhuset vid Östra sjukhuset i Göteborg. Den nya adressen till Drottning Silvias barnsjukhus är Behandlingsvägen 7.

Drottning Silvias barnsjukhus får med tillbyggnaden en ny entré mellan den nya och gamla delen av barnsjukhuset, som öppnar den 16 februari. I entrén möts du av en informationsdisk där du checkar in och får hjälp att hitta till rätt avdelning i huset. 

En del av barnsjukhusets verksamheter kommer att finnas kvar i den gamla delen av sjukhuset och andra flyttar in i den tillbyggda delen.

Arbetsterapi barn och Fysioterapi barn

Mottagning
Enheterna Arbetsterapi barn och Fysioterapi barn flyttar ihop från nuvarande lokaler till plan 0 i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdagen den 16 februari och byter  namn till "Arbetsterapi och fysioterapi barn".

Barnhjärtcentrum

Avdelning
Vårdavdelning 323 flyttar från nuvarande lokaler till plan i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdagen den 16 mars 2021 och byter också samtidigt namn till "Barnhjärtcentrum avdelning".

Dagsjukvård
Hjärtdagvård barn byter namn till "Barnhjärtcentrum dagsjukvård" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare på plan 5 i det befintliga barnsjukhuset.

Mottagning
Hjärtmottagning barn byter namn till "Barnhjärtcentrum mottagning" men ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på entréplan.

Barnmedicin

Avdelning
Tisdag den 30 mars 2021 flyttar Vårdavdelning 324-325 från nuvarande lokaler till plan 5 i den tillbyggda delen av sjukhuset t och byter också samtidigt namn till "Medicinavdelning barn".

Barnkirurgen avdelning 326/237

Avdelning
Vårdavdelning 326/327 flyttar från nuvarande lokaler till plan 6i den tillbyggda delen av sjukhuset tisdag den 7 april och byter också samtidigt namn till "Kirurgiavdelning barn".

Mottagningar
Våra mottagningar ligger kvar i samma lokaler som tidigare, på entréplan.

 

Det första du möts av när du går in genom den nya huvudentrén är stora öppna ytor. Från entrén i norr, kan du se över till naturområdet i söder som redan nu kallas den läkande trädgården.

På samma plan hittar du bland annat lekterapin med tillexempel snickarverkstad, syrum, musikstudio och bibliotek − aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar, både ute och inne. Här ligger även arbets- och fysioterapin och en simbassäng för rehabiliteringsträning. 

Längre upp i huset hittar du operationssalarna med den senaste utrustningen inom medicinteknik och ytterligare några våningar upp ligger vårdavdelningarna med enkelrum där närstående kan sova över och där det även finns eget kök för föräldrarna. Allt för att barnen och deras familjer ska få en så vanlig vardag som möjligt.

Mitt i huset ligger den vackra innergården. En plats som är tänkt att binda samman alla delar och med sin fönstervägg ytterligare förstärka närheten till naturen. Barnsjukhuset byggs för barnen och ungdomarna, med målet att vara en trygg miljö med plats för så väl världsledande sjukvård som för lek.

Eftersom antalet barn i Västra Götalandsregionen ökar för varje år, delvis med anledning av att allt fler överlever svåra sjukdomar som barn, ställer detta krav på vården och på vårdens lokaler.


Senast uppdaterad: 2019-08-12 16:34