Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya barn- och ungdomssjukhuset

Skissbilder Nya barn- och ungdomssjukhuset Illustrations: White
Illustrations: White

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus ligger på Östra sjukhuset och tar emot barn med både psykiska och somatiska sjukdomar och besvär. Just nu byggs ett helt nytt barn- och ungdomssjukhus vid sidan om det befintliga. När allt är klart kommer det nya och det befintliga huset vara sammanlänkade och tillsammans bilda Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Det första du kommer mötas av när du går in genom den nya huvudentrén är stora öppna ytor. Från entrén i norr, kan du se över till naturområdet i söder som redan nu kallas den läkande trädgården. På samma plan hittar du bland annat lekterapin med tillexempel snickarverkstad, syrum, musikstudio och bibliotek. Tanken är att det ska finnas aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar, både ute och inne. Här ligger även arbets- och fysioterapin och en simbassäng för rehabiliteringsträning.

Längre upp i huset hittar du operationssalarna med den senaste utrustningen inom medicinteknik och ytterligare några våningar upp ligger vårdavdelningarna med enkelrum där närstående kan sova över och där det även finns eget kök för föräldrarna. Allt för att barnen och deras familjer ska få en så vanlig vardag som möjligt.

Mitt i huset ligger den vackra innergården. En plats som är tänkt att binda samman alla delar och med sin fönstervägg ytterligare förstärka närheten till naturen.

Det nya barnsjukhuset byggs för barnen och ungdomarna. Målet är att skapa en trygg miljö med plats för så väl världsledande sjukvård som för lek.

Eftersom antalet barn i regionen ökar för varje år, delvis på grund av att allt fler överlever svåra sjukdomar som barn, ställer detta krav på vården och på vårdens lokaler.  Enligt nuvarande tidplan börjar de första verksamheterna flytta in i det nya barnsjukhuset i slutet av 2020.


Senast uppdaterad: 2019-08-15 13:37