Lekterapi Sahlgrenska

Sahlgrenska sjukhuset

Kontaktuppgifter

DROP-IN
lunch 12-13 tis - tor 09:00 - 16:00
fre 09:00 - 12:00

Blå stråket 5

Centralkomplexet, Målpunkt H, Plan 7

Sahlgrenska sjukhuset

413 46 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Sahlgrenska sjukhuset. Sahlgrenska sjukhuset Huvudentrén, uppgång H, plan 7. Hållplats Sahlgrenska Huvudentré.

Vi vänder oss till dig som är barn eller ungdom och vårdas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi vill bidra till en frizon i sjukhusvärlden, vara en trygg miljö där du och dina närstående kan leka, skapa och koppla av. 

Vid ditt besök hos oss

Du får gärna komma till oss i samband med besök på sjukhusets mottagningar eller om du ligger inne på någon av våra avdelningar. Du behöver inte boka tid eller på något sätt meddela att du kommer, det är bara att titta in. 

Här finns massa roligt som du kan hitta på. Vi har bland annat tv-spel, biljard, böcker, filmer och spel. Vi erbjuder ibland kulturella aktiviteter som clowner och musik. 

Sjukhusskolans lärare erbjuder undervisning, antingen på sängkanten eller nere i skolans lokaler. Skolan hittar du också i anslutning till lekterapins lokaler. Här kan du läsa mer om sjukhusskolan

Att vara lite rädd när man är på sjukhuset är väldigt vanligt. På lekterapin finns ett ”mini-sjukhusrum” där barnet kan närma sig det man känner obehag inför och kanske leka bort lite av sin oro. Personalen kan ge råd om vad närstående kan göra för att hjälpa sitt barn.

Checklista inför ditt besök:

  • Barn får inte vara i lokalerna utan ansvarig vuxen. Att en närstående finns i närheten ger trygghet och är en förutsättning för att lek ska kunna uppstå. 
  • Du som besökare får inte ha någon infektion eller liknande som kan innebära smittorisk för övriga. 
  • Ett gott råd är att se till att planera så att det finns tid att komma till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Sofia Månsson, enhetschef
Telefon: 031 - 343 52 02
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Sofia Månsson, enhetschef
Telefon: 031 - 343 52 02
E-post: E-postadress