Abortmottagning Gynekologi Östra

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - tor 07:00 - 15:00
fre 07:00 - 11:00

Diagnosvägen 15

Plan 3

Östra sjukhuset

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Vi vänder oss till dig som ska göra en abort eller dig som behöver råd om de olika abortmetoderna. Abortverksamheten i Göteborg är i första hand sluten till Östra sjukhuset. 

Söka vård hos oss

Vi har en rådgivnings-tidsbeställningstelefon där du får prata med en barnmorska som informerar dig om de olika abortmetoderna som finns och bokar tid för ett gynekologbesök. Om du vill ha kontakt med en kurator kan barnmorskan hjälpa dig med det också. 

Vid ditt besök hos oss

Vid ditt första besök på mottagningen får du träffa en gynekolog. En tidig abort kan göras medicinskt på sjukhus eller i hemmet. Den kan också göras kirurgiskt. Du har möjlighet att själv välja metod.

I dag utförs drygt 75 procent av tidiga aborter medicinskt och kvinnor väljer denna metod i allt större utsträckning. 

En medicinska abort handläggs av en barnmorska och du får stanna kvar på mottagningen i 4-6 timmar för omvårdnad och eventuell smärtlindring.

En kirurgisk abort görs av en gynekolog på en operationsavdelning och du får stanna kvar på enheten i några timmar för observation och eventuell smärtlindring. 

Checklista inför ditt besök:

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl dig i kassan på plan 3 där du också betalar. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, barnmorska och läkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Gunilla Franzén, t f vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 13 75
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter och klagomål

Ansvariga för mottagningen

Gunilla Franzén, t f vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 13 75
E-post: E-postadress