Avdelning 211 Förlossning

Mölndals sjukhus

Den 1 maj 2017 flyttar förlossningen från Mölndals sjukhus till Östra sjukhuset. Den 30 april vid 14-tiden tar förlossningsavdelning på Mölndals sjukhus emot sin sista förlossningspatient. Om du kommer in för att föda efter klockan 14 den 30 april eller den 1 maj hänvisar vi istället till förlossningsavdelningarna på Östra sjukhuset.
Genom att samla all förlossnings- och barnsjukvård på samma sjukhustomt får du som patient ökad tillgång till all medicinsk kompetens inom området. Antalet förlossnings- och BB-platser kommer inte att påverkas av flytten.

Kontaktuppgifter

Göteborgsvägen 31

Plan 11, K-huset

Mölndals sjukhus

431 30 Mölndal

VÄGBESKRIVNING

Mölndals sjukhus. Hållplats: Mölndals sjukhus. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Har du haft en normal graviditet och förväntas få en normal förlossning är du välkommen att föda på Mölndals sjukhus från graviditetsvecka 37. Vi är en sammanhållen enhet med förlossning och BB fördelat på tre plan. Avdelningen har sju förlossningsrum. Vi utför också planerade och akuta kejsarsnitt. Du är välkommen att föda hos oss fram till den 30 april, klockan 14.00. Efter denna tidpunkt hänvisar vi dig till förlossningen på Östra sjukhuset.

Din vistelse hos oss

Vi försöker tillgodose dina och pappa/partners önskemål inför förlossningen genom ett individuellt omhändertagande. Vi vill skapa en trygg miljö som hjälper dig att slappna av, eftersom det har stor betydelse för förlossningens förlopp. Varje förlossning är unik och värkarbetet upplevs olika. Som stöd finns barnmorskan som guidar dig genom förlossningen.

Vid normal förlossning flyttar mor och barn till BB-avdelningen några timmar efter barnets födelse.

Vi erbjuder informationsmöten för blivande föräldrar.Informationsmöten finns på svenska, arabiska och engelska. Här kan du läsa mer om Informationsträff inför förlossning

Bra att veta

På avdelningarna finns kaffe/te och mikrougn. Inom sjukhusområdet finns kiosk och matsal/servering för dina närstående dagtid.

Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder. Ta inte med mycket pengar, smycken eller andra värdesaker. Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker. I vissa fall har avdelningarna möjlighet att låsa in värdesaker. 

Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk. Mobiltelefon kan användas på sjukhuset.

Tips på saker att ta med till sjukhuset:

 • Legitimationshandling med foto (ID-kort, pass, körkort t ex)
 • Ett par sköna tofflor och eventuellt en morgonrock
 • Privata kläder till dig och barnet (det finns också sjukhuskläder)
 • Liten bomullsmössa till barnet
 • Bärsjal eller bärtop för att underlätta hudnära vård av barnet
 • Mobiltelefon
 • Kamera
 • Toalettsaker
 • Favoritmusik 
 • Favoritdrycker och eventuella mellanmål
 • Matsäck till pappa/partner (kylskåp finns på avdelningen)

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är barnmorskor, förlossningsläkare, barnsköterskor och undersköterskor.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Janet Boerenbeker, verksamhetsassistent
Telefon: 031- 343 41 45
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Cilla Blom, vårdenhetschef
Telefon: 031-3431960,  0700-206020
E-post:  E-postadress

Ingrid Carlgren, vårdenhetschef  
Telefon:  0700-82 31 73 
E-post: E-postadress

Martin Berndtsson, medicinskt ansvarig