Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 324–325

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 324-325
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig under 18 år som har blivit akut sjuk och behöver vara på sjukhus eller om du har en sjukdom som behöver kontrolleras då och då. 

Vid ditt besök hos oss

Vi har specialistkompetens i diagnostik och behandling av svårt sjuka barn med allvarliga infektioner, autoimmuna sjukdomstillstånd, metabola och neurometabola störninar, diabetes, lever- och njursjukdomar, barn som genomgått organtransplantation, är i behov av peritonealdialys eller med neurologiska sjukdomstillstånd. Vi behandlar också akut sjuka barn med allmänpediatriska tillstånd.

För dig som närstående och besökare:

  • Vi har inga fasta besökstider. Släkt, vänner och kompisar är viktiga stödpersoner och är välkomna, men inte alla på en gång. Den som kommer på besök bör inte vara infekterad.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, barnsjuksköterska och sjuksköterska. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter via mejl till su.barnmedicin@vgregion.se eller till ansvariga chefer.

Ansvariga för avdelningen

Tina Lekebo, vårdenhetschef
Telefon: 0700-82 27 96

Ann-Christine Björkman, vårdenhetschef 
Telefon: 0700-20 66 68

Tobias Axelsson, vårdenhetsöverläkare
tobias.axelsson@vgregion.se
Telefon: 031 - 343 82 84


Senast uppdaterad: 2018-09-26 08:42