Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Obesitascentrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6-31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9-31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Vitaminvägen 21
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 1

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Obesitascentrum (Runda barn)
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig som lider av extrem fetma och är under 18 år. 

Söka vård hos oss

Till oss kommer du via remiss från barnmedicinsk mottagning eller annan sjukvårdande instans.

Dig över 18 år hänvisar vi till vår mottagning för vuxna.

Vid ditt besök hos oss

I första hand arbetar vi med livsstilsförändringar för hela familjen, avseende kost, motion och beteende. Vi använder oss även till viss del av kognitiv beteende terapi och pulverkostbehandling. För dig som har nedsatt sockertolerans används särskilda läkemedel.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel dietist, sjuksköterska, läkare, psykolog och fysioterapeut. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter via mejl till su.barnmedicin@vgregion.se eller till ansvariga chefer.

Ansvariga för mottagningen

Marie Hallman, vårdenhetschef
Telefon: 031-343 5676, 0700-822629
E-post: marie.christine.hallman@vgregion.se

Lovisa Sjögren, medicinskt ansvarig


Senast uppdaterad: 2019-07-29 10:08