Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Bulimia nervosa

Bulimia nervosa är en ätstörning som innebär att man hetsäter, det vill säga äter stora mängder mat på kort tid, och upplever att man tappar kontroll medan man äter. Eftersom personen med bulimi vill undvika viktuppgång följs hetsätningen av beteenden som är inriktade på att kompensera matintaget,  t ex kräkningar, kraftig motion, uteblivna  måltider eller laxering. Oftast är självkänslan överdrivet påverkad av vikt och kroppsform. Bulimi brukar debutera i slutet av tonåren eller i tjugoårsåldern och är vanligast bland unga kvinnor, men även pojkar och vuxna kan få bulimi. Frekventa kräkningar och användning av laxermedel kan ge allvarliga effekter på hjärta och cirkulation samt frätskador på tänderna. Personer med bulimia nervosa får ofta mag- och tarmproblem.


Senast uppdaterad: 2018-05-15 12:32