Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Cerebral pares, barn

Barn och ungdomar med cerebral pares erbjuds fördjupad utredning av exempelvis kognition, beteende, vardagsfungerande, nutrition, motorik och sittproblematik.

Vidare erbjuds träningsperioder av motorik, vardagsfungerande och kommunikation så väl som rehabilitering efter ortopediska operationer. I utbudet ingår också inträning av korsett och olika hjälpmedel samt behandling av förhöjd muskelspänning.

Det övergripande syftet är att öka barnets självständighet och delaktighet genom att skapa bättre förutsättningar hos barnet eller i omgivningen och/eller kompensera för funktionsnedsättningar.


Senast uppdaterad: 2019-10-01 09:03