Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Förvärvad hjärnskada/rehabilitering, barn

Barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada erbjuds en rehabiliterande träningsperiod eller en fördjupad utredning. Bakomliggande orsaker till hjärnskadorna är exempelvis trafikolyckor, drunkningstillbud, stroke, infektioner eller cancer. Det finns flera vårdprogram som används vid bedömning av resttillstånd efter olika typer av cancer.

Syftet med insatserna är att stödja rehabiliteringsprocessen genom att kartlägga art och grad av funktionsnedsättning relaterade till hjärnskadan, för att kunna ge råd och rekommendationer till fortsatt rehabilitering. Utvecklingen följs genom uppföljande utredningar.


Senast uppdaterad: 2019-09-25 08:28