Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

 

Handmottagning, barn

Barn och ungdomar med neurologisk funktionsnedsättning har möjlighet att träffa ett team bestående av handkirurg, barnneurolog och arbetsterapeut på Regionhabiliteringens handmottagning. Syftet med handmottagningen är att hantera komplexa frågeställningar kring arm- och handfunktion, som påverkar aktivitetsförmågan för barnet eller ungdomen. Teamet gör gemensamma bedömningar och ger sedan rekommendationer kring lämpliga behandlingsåtgärder som till exempel kirurgi, botulinumtoxininjektioner, ortos, stretching eller intensiv träning i vardagsaktiviteter. Handmottagningen hålls cirka en gång per månad.


Senast uppdaterad: 2019-10-01 08:56