Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Hembaserad vård vid ätstörning

För en del unga patienter i ätstörningsbehandling kan det visa sig svårt för föräldrarna och patienten att komma i gång med en normalisering av måltidssituationen och det är svårt för föräldrarna att hjälpa patienten att förbättra sitt ätande.

För de yngre patienterna kan Anorexi-Bulimimottagningens team för hembaserad vård göra hembesök för att på plats, i måltidssituationen, ge stöd till föräldrar, med syfte att hjälpa föräldrar med rutiner och förhållningssätt runt mat och måltider som gagnar ett tillfrisknande hos patienten. Detta kan innebära att ge råd när det gäller hur man kan organisera måltider och stöd i att servera rätt mängd mat och dryck.

Team för hembaserad vård arbetar även med stödinsatser för våra unga vuxna patienter. Ofta handlar detta om patienter som av olika anledningar har svårt att få till stånd en fungerande måltidsstruktur i hemmet, med bakgrund i bristande stöd i omgivningen eller egen symptombild.

Team för hembaserad vård vid anorexi-bulimiverksamheten är ett enhetsövergripande team som består av sjuksköterskor och skötare som i tillägg till det mobila arbetet även är anknuten till mottagningen, dagvården och heldygnsvården.


Senast uppdaterad: 2018-05-15 12:36