Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

IPT vid bulimi

IPT – interpersonell terapi är en korttidsterapi riktad mot patienter med bulimia nervosa eller ospecificerad ätstörning där bulimiska symptom dominerar. IPT har här dokumenterat god effekt.

IPT är en manualbaserad behandling där fokus riktas mycket mot patientens relationer, och händelser knutet till dessa. Ett viktigt syfte med behandlingen är att lära sig att utforska möjligheter till stöd i nätverket, och undersöka vad patienten själv kan göra för att ta emot hjälp och förändra.

Parallellt med detta arbetar man med att etablera ett regelbundet ätande och bryta kompensation och andra ätstörningsbeteenden, på ett liknande sätt som i KBT-behandling (se rubriken KBT vid ätstörningar)


Senast uppdaterad: 2018-05-15 12:36