Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

KBT-grupp vid bulimi

KBT – grupp, behandling enligt kognitiv beteendeterapi i grupp, följer i grunden samma struktur som individuell KBT (se rubriken KBT vid ätstörning). Behandlingen riktas mot patienter med bulimia nervosa, eller patienter med ospecifiserad ätstörning med bulimiliknande symptom. På samma sätt som vid individuell KBT syftar gruppbehandlingen till att stimulera till utforskande och förändring av ätande och måltidsstruktur.

Sågår det till

KBT-gruppen för bulimi vid anorexi-Bulimimottagningen träffas två gånger i veckan i fem veckor, totalt 10 sessioner. Gruppen kan ha mellan 6 och 8 medlemmar. Vanligt innehåll i sessionerna är gemensam genomgång av en dags matordning, följt av feedback och diskussioner. Gruppen har också inslag av psykopedagogik, och rådgivning av dietist. (se egna rubriker om psykopedagogik och dietistrådgivning)

Gruppbehandlingen kan kompletteras med efterföljande behandling, men detta är ofta inte nödvändigt.


Senast uppdaterad: 2018-04-22 19:15