Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Kreativa grupper vid ätstörning

Kreativa grupper kan för många vara en viktig del av en ätstörningsbehandling, och en viktig hjälp på vägen mot tillfrisknande. En kreativ grupp kan syfta till att hitta sätt att hantera oro och ångest, men också att på olika sätt uttrycka sig själv, sina känslor och tankar. Vid anorexi-bulimi dagvård- och slutenvård finns det för närvarande två olika grupper med fokus på skapande.

Under tillfriskningsprocessen är det viktigt att hitta nya avkopplande aktiviteter att fylla sin tid med. Skapande aktiviteter i grupp ger tillfälle att hitta nya intressen och bygga upp sitt självförtroende, samt lära sig nya sätt att hantera oro och ångest.


Senast uppdaterad: 2018-05-15 13:41