Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Måltidstöd vid ätstörning

Miljöterapi är en behandlingsmetod som har som sitt syfte att skapa ramar och möjligheter för att varje patient i sin situation kan arbeta med sin egen förändring. Ett miljöterapeutiskt synssätt innebär att man i sin behandling tränar på sociala och praktiska färdigheter genom dagliga aktiviteter tillsammans med personalen och medpatienter.

Under behandling i dagvård och slutenvård är personalen patientens viktigaste stöd, både i och runt måltider, i olika stöd- och motiverande samtal, och i olika träningsmoment och utmaningar under behandlingsförloppet. Tillsammans med, och med stöd från personalen, arbetar patienten med att bryta sina ätstörningsbeteenden, förhålla sig till mat och vikt på ett friskt sätt, och hantera ångest och ätstörningstankar, först på avdelningen, och sedan med att träna på olika sociala situationer utanför avdelningen. Viktig del i miljöterapin är också den utvärdering och planering som man gör tillsammans med personalen i olika uppföljningssamtal.


Senast uppdaterad: 2018-05-15 13:46