Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Matlagningsträning vid ätstörning

Många personer med ätstörning är mycket upptagen av mat och matlagning, och kan också i grunden vara duktiga på att laga mat. Att laga mat med tillräckligt näringsinnehåll, och sedan äta den själv, kan dock vara ett svårt moment. Av denna anledning kan därför matlagningsträning ofta vara en viktig del av en ätstörningsbehandling, och är också det vid Anorexi-Bulimi slutenvårdsavdelning och dagvårdsenhet.

Med stöd av personal får patienten här träning i samtliga moment som ingår i matlagning. Att planera, göra matinköp i affär, välja och följa recept, hantera, tillaga och äta måltiden leder till att patienten blir mer trygg till att själv sedan kunna tillreda måltider i sin egen hemsituation.


Senast uppdaterad: 2018-05-15 13:45