Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Neuromuskulära sjukdomar, barn

Barn och ungdomar med neuromuskulära sjukdomar följs i ett vårdprogram en till två gånger per år med medicinsk genomgång, undersökning av grov- och finmotorisk funktion, lungfunktion, rygg och sittställning samt nutritionsstatus.

Syftet är att genom kontinuerlig och långsiktig uppföljning försöka förhindra och fördröja konsekvenser av sjukdomarna samt optimera funktion och livskvalitet.

Utöver vårdprogram erbjuds barn med neuromuskulära sjukdomar fördjupad utredning med avseende på exempelvis kognition, beteende och vardagsfungerande. I utbudet ingår också inträning av ortopediska hjälpmedel, såsom korsetter och ortoser, samt postoperativ vård.

 

 


Senast uppdaterad: 2019-10-01 08:54