Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ryggmärgsbråck/sällsynta diagnoser, barn

Barn och ungdomar med ryggmärgsbråck och andra sällsynta neurologiska funktionsnedsättningar erbjuds fördjupade utredningar och träningsperioder med olika fokus beroende på problemställning, exempelvis kognition, beteende, vardagsfungerande, nutrition, motorik och sittproblematik, samt postoperativ träning och inträning av korsett och olika hjälpmedel.

För barn och ungdomar med ryggmärgsbråck erbjuds en tidig tvärprofessionell bedömning av språk, motorik och lekförmåga vid cirka två års ålder, vilket sedan kan följas vid olika nyckelåldrar upp till 18 år.


Senast uppdaterad: 2019-10-01 08:57