Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

UroTarmhabilitering för barn

UroTarmhabilitering för barn och ungdomar på Regionhabiliteringen

Vi tar emot barn och ungdomar, med familjer,  i åldrarna 4 månader upp till 18 år med skadad nervfunktion till urinblåsa och/eller tarm. Vårt upptagningsområde är Västra Götaland, Halland och Värmland.

UroTarmhabiliteringen, avdelning Heden, är en öppenvårdsavdelning. Hela familjen är välkommen och det finns möjlighet till övernattning med 3 gästrum på avdelningen.

På Heden har familjerna möjlighet att träffa andra familjer i samma situation. Eftersom utredningen/behandlingen kan sträcka sig över ett par dagar ger det tillfällen att utbyta tankar och erfarenheter. Vår verksamhet bygger på kontinuitet och kompetens. Målet, utöver det medicinska, är att ge kunskap och trygghet till familjerna.

Så går det till

Barnet/ungdomen får en individuell utrednings- och behandlingsplan. För många är det ofta livslånga behandlingar som startas här med årliga kontroller. Behandlingsplanen kan innefatta återkommande medicinska kontroller, uppföljning av behandling, utprovning av hjälpmedel vid urin-/avföringsinkontinens samt självständighetsträning. Målet är att barnet/ungdomen så långt det är möjligt skall kunna klara sina toalettbesök på egen hand.

Vi som arbetar på avd Heden är: habiliteringsassistenter, uroterapeuter/barnsjuksköterskor, arbetsterapeut, sekreterare, barnurolog, barnneurolog (konsult) och tarmkirurg (konsult).


Senast uppdaterad: 2018-05-16 12:42