Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

BUP regional utredningsmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Drottninggatan 16
411 14 Göteborg

Vi vänder oss till dig under 18 år med neuropsykiatriska symtom. Till oss kan du komma för att göra en neuropsykiatrisk utredning. Vi tar emot barn och ungdomar från hela Västra Götalandsregionen.

Söka vård hos oss

För att göra en neuropsykiatrisk utredning hos oss behöver din vårdnadshavare, skola, vårdcentral eller annan vårdgivare skriva en remiss till BUP. Du kan också skriva en egenremiss. Alla remisser till BUP regional utredningsmottagning hanteras av En väg in - barn och unga med psykisk ohälsa och en bedömning görs om du får komma till oss eller om du kan få hjälp någon annanstans. Den som har skickat en remiss kommer alltid att få ett svar på bedömningen.

Vid ditt besök hos oss

När du ska starta din utredning hos oss kommer din vårdnadshavare att bli uppringd av en sjuksköterska. Ni kommer prata om hur utredningen går till, få svara på frågor och ha möjlighet att ställa egna frågor. Vi kommer att vilja att ni fyller i olika skattningsformulär innan ni kommer till oss.
Efter det kommer ni att bokas in på uppföljande besök, både digitalt och fysiskt besök. Beroende på vilken typ av utredning du ska göra varierar det hur många besök ni kommer att ha och även vilken personal ni kommer träffa. Hos oss jobbar bland annat sjuksköterskor, psykologer och läkare och det är någon eller några av dem ni kommer möta här.

Checklista inför ditt besök

Titta gärna på nedanstående film och information inför utredningen för att förbereda er och få svar på vanliga frågor och svar.

Gruppbehandling/föräldrakurs

Efter avslutad utredning erbjuds alla vårdnadshavare en digital psykoedukativ föräldrautbildning.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel sjuksköterskor, läkare, vårdadministratörer, socionomer och psykologer.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Erika Haglöf

Enhetschef

Senast uppdaterad: 2023-03-16 16:20