BUP Specialmottagning
På BUP Specialmottagning finns tre team:
- BUP Specialmottagning OCD: Här arbetar vi med att utreda och behandla barn- och ungdomar med tvångssyndrom/OCD och liknande tillstånd tex hoarding (samlarsyndrom), samt svåra tics/Tourettes syndrom, dysmorfofobi, trichotillomani och dermatillomani. På enheten finns utöver detta lång erfarenhet av att arbeta med selektiv mutism, och efter överenskommelse med andra vårdgivare kan insatser ges även till personer med denna problematik.
- BUP Bipolär/Psykosteam: Arbetar med att utreda, behandla och kontinuerligt följa bipolära och/eller psykotiska tillstånd.
- BUP SURF-team: Detta är en specialmottagning för utvecklingsrelaterad funktionsnedsättning, oftast autism. Vi arbetar med olika psykiatriska behandlingar och insatser som pga funktionsnedsättningen inte kan omhändertas inom din ordinarie öppenvårdsmottagning.
Söka vård hos oss
För att söka vård på BUP Specialmottagning behöver du först ha kontakt med en av BUPs öppenvårdsmottagningar som remitterar till oss eller så kan du skriva en egenremiss till En väg in - barn och unga med psykisk ohälsa.
Vid ditt besök hos oss
Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.
Vi som arbetar här
På vår mottagning finns läkare, sjuksköterskor, psykologer, kurator, vårdadministratörer, arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut och enhetschef.
Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.
Synpunkter och klagomål på vården
Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.
Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.
Ansvariga för mottagningen
Vad kan BUP göra för dig?
Digitalt vårdmöte
Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.
Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.