Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Logopedimottagning barn och ungdom

Tillfällig information Coronavirus (covid-19)
Vår mottagning är öppen som vanligt. Om du är frisk är du välkommen till ditt bokade besök. Om du har luftvägsbesvär och/eller har vistats tillsammans med någon som har infektion med covid-19 så ska du inte komma till oss. Kontakta mottagningen på telefonnummer 031-342 61 85, för att av- eller omboka ditt besök. Du kommer eventuellt att få erbjudande om att genomföra besöket per telefon eller digitalt.Viktigt att notera, endast en förälder ej heller syskon för följa med patienten till besöket

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 8:00 - 9:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:30

Besöksadress

Folkungagatan 16
411 02 Göteborg
Plan 4

Vägbeskrivning

Spårvagnshållplats Ullevi Norra.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Logopedimottagning barn och ungdom
Folkungagatan 16
411 02 Göteborg

Vi vänder oss till dig under 18 år med kommunikations-, språk- och talstörning eller ät- och sväljsvårigheter.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egenremiss via 1177.

Vad kan du göra under väntetiden?

Här har vi samlat råd och stöd till föräldrar om tal och kommunikation

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen. Besöket är kostnadsfritt, men debitering sker vid uteblivet besök. Ett utredningsbesök tar cirka en timma.

Vår verksamhet bedrivs på flera platser. Huvudmottagningen ligger på Folkungagatan mitt i centrum. Barnlogopediska mottagningar finns också placerade vid barn- och ungdomsmedicinsk mottagning och på BNK i Kungshöjd. På barnsjukhuset har vi en mottagning i anslutning till Barnneurologmottagningen, men logopederna gör också insatser för barn på andra avdelningar på sjukhuset. 

Logopeder ingår i sväljnings- och nutritionsteamet samt i epilepsiteamet på barnsjukhuset och finns också med i barnneuropsykiatriskt utredningsteam. Vi ger också logopedisk behandling på språkförskola för barn med särskilt stora svårigheter.

Checklista inför ditt besök

  • På din kallelse framgår vilken mottagning du ska komma till.

  • Inför ett utredningsbesök får du hem ett frågeformulär om barnets utveckling och svårigheter. Fyll i detta och ta med vid besöket.
  • Kontakta oss innan besöket om ditt barn har ett annat modersmål än svenska. Vi kan då använda oss av tolk för att bedöma barnets förmåga både på modersmålet och svenska. Besöket tar då längre tid.

Här kan du få mer information:

Läs mer om barnlogopedi

Här kan du få information på andra språk:

Arabiska
Engelska
Somaliska
Sorani

Vi som arbetar här

Vi är logopeder specialiserade i exempelvis språkstörning, störning av oralmotorik och sväljsvårigheter. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för mottagningen

Agneta Berntsson, enhetschef
Telefon: 031 - 342 61 84
E-post: agneta.berntsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2020-05-04 11:55