Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Logopedimottagning barn och ungdom

Tillfällig information Coronavirus (covid-19)
Vår mottagning är öppen som vanligt. Om du är frisk är du välkommen till ditt bokade besök. Om du har luftvägsbesvär och/eller har vistats tillsammans med någon som har infektion med covid-19 så ska du inte komma till oss. Kontakta mottagningen på telefonnummer 031-342 61 85, för att av- eller omboka ditt besök. Du kommer eventuellt att få erbjudande om att genomföra besöket per telefon eller digitalt.Viktigt att notera, endast en förälder ej heller syskon får följa med patienten till besöket

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
8:00 - 9:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Vi vänder oss till dig under 18 år med kommunikations-, språk- och talstörning eller ät- och sväljsvårigheter.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egenremiss via 1177.

Remisser skickas till
Remissportalen
Logopedimottagning barn och ungdom,
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 GÖTEBORG

Annan post än remisser ska skickas till besöksadressen.

Vad kan du göra under väntetiden?

Här har vi samlat råd och stöd till föräldrar om tal och kommunikation

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

Besöket är kostnadsfritt, men debitering sker vid uteblivet besök. Ett utredningsbesök tar cirka en timma.

Vår verksamhet bedrivs på flera platser. Huvudmottagningen ligger på Drottning Silvias barnsjukhus vid Östra sjukhuset. Barnlogopediska mottagningar finns också placerade vid barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Partille och Kungshöjd samt på Neuropsykiatrisk mottagning barn och ungdom också på Kungshöjd.

Checklista inför ditt besök

  • På din kallelse framgår vilken mottagning du ska komma till.

  • Inför ett utredningsbesök får du hem ett frågeformulär om barnets utveckling och svårigheter. Fyll i detta och ta med vid besöket.
  • Kontakta oss innan besöket om ditt barn har ett annat modersmål än svenska. Vi kan då använda oss av tolk för att bedöma barnets förmåga både på modersmålet och svenska. Besöket tar då längre tid.

Här kan du få mer information:

Läs mer om barnlogopedi

Vi som arbetar här

Vi är logopeder specialiserade i exempelvis språkstörning, störning av oralmotorik och sväljsvårigheter. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvarig för mottagningen

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Agneta Berntsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-11-09 14:00