Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionhabilitering - Habilitering

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Cerebral pares/sällsynta diagnoser
0722-10 03 18

Förvärvade hjärnskador/rehabilitering
0722-10 03 18

Neuromuskulära sjukdomar
031-343 76 02, 0722-09 95 33

Spasticitetsmottagning
031-343 76 09

UroTarmhabilitering
031-343 76 54

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Martha Sennegårds Väg 10A
418 77 Göteborg

Regionhabiliteringen är en högspecialiserad verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar upp till 18 år med medfödda och förvärvade neurologiska funktionsnedsättningar. Vi genomför komplexa och tvärprofessionella utredningar samt behandlingsinsatser.

Regionhabiliteringen är en del av Drottning Silvias barnsjukhus som tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Remisser kommer framför allt från Västra Götalandsregionen och Region Halland men även från övriga Sverige.

Regionhabiliteringen är geografiskt belägen på Hisingen i Göteborg.

Forskning

Läs mer om Regionhabiliteringens forskningsverksamhet via denna länk:   

Genväg till vår forskningssida

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Coronavirus (covid-19)
Vår mottagning är öppen som vanligt. Om du är frisk är du välkommen till ditt bokade besök. Om du har luftvägsbesvär och/eller feber eller har vistats tillsammans med någon som har infektion med covid-19 så ska du inte komma till oss. Kontakta mottagningen för att av- eller omboka ditt besök. Du kommer eventuellt att få erbjudande om att genomföra besöket per telefon eller digitalt.

Verksamheten är indelad i fyra diagnosspår
Diagnosspåren är cerebral pares, förvärvad hjärnskada, neuromuskulära sjukdomar, ryggmärgsbråck och andra sällsynta neurologiska funktionsnedsättningar. I varje diagnosspår ingår utredning, behandling och i förekommande fall uppföljning enligt specificerade vårdprogram. Detta bedrivs som öppenvård.

Det finns möjlighet till sjukhusskola under vårdtiden. 

Vi har öppet måndag till fredag klockan 8-16. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast, habiliteringsassistent, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog, uroterapeut och administrativ personal.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Stiliani Matsoukatidou Nikolaidou

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-02-17 13:14