Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 321–322 Barncancercentrum

Kontaktuppgifter

Telefontider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 2 öppenvård, Plan 3 slutenvård

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 321-322
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig under 18 år med tumörsjukdom, leukemi, hjärntumör eller övriga barntumörer. Vi behandlar också barn med speciella blod- och immunbristsjukdomar. 

Vid ditt besök hos oss

Avdelningen består av öppenvårdsavdelning (321) och slutenvårdsavdelning (322).

När ett barn insjuknar är det något som drabbar hela familjen. Vi tycker att det är viktigt att bereda plats för närstående framförallt under den första tiden på avdelningen.

När du kommer för planerade behandlingar och mer än en närstående vill följa med, ber vi er kontakta Barncancercentrum innan. Vi får då tillsammans planera övernattningsmöjligheter. Vid längre vistelse finns möjlighet att ansöka om att bo på Ronald Mc Donalds Hus.

För dig som närstående och besökare:

På Barncancercentrum har vi inga fasta besökstider. Släkt, vänner och kompisar är viktiga stödpersoner och är välkomna, men inte alla på en gång. Den som kommer på besök bör inte vara infekterad.

På Barncancercentrum bedrivs ett stort antal forskningsstudier i olika faser. Forskningen inriktas på behandling av leukemi, lymfom, solida tumörer och hjärntumörer. Vi samarbetar och genomför nationella/internationella studier i linje med gällande lagar och riktlinjer. Vi är ITCC ackrediterade vilket innebär att vi utför fas I-IV studier.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, barnsjuksköterska, sjuksköterska, konsultsjuksköterska, läkare, sjukgymnast, lekterapeut, syskonstödjare, medicinsk sekreterare, lärare, dietist, kurator, barnpsykolog, präst och diakon. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för mottagningen

Kristina Isaksson, avdelningschef
Telefon: 0705-685514
E-post: 

Karin Mellgren, verksamhetschef
Telefon: 031 - 343 66 55
E-post: karin.mellgren@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-11-09 08:26