Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 323

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 3

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 323
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig under 18 år som behöver hjärtsjukvård. Vi utför kirurgi eller kateterbehandling av medfött hjärtfel, avancerade utredningar av komplexa hjärtfel och hjärttransplantationer. 

Din vistelse hos oss

Till oss kan du få komma både akut eller planerat. De barn som kommer akut har oftast medfödda hjärtfel som behöver utredas och åtgärdas i nyföddhetsperioden. De barn som kommer till oss planerat har fått en kallelse hem för att utreda eller åtgärda sin hjärtsjukdom. 

Avdelningen är en av två enheter i landet för barn och ungdomar med hjärtsjukdom, som vårdas i samband med hjärtkirurgi. Våra patienter kommer från hela Sverige och årligen vårdas cirka 700 patienter på enheten. 

Checklista inför din vistelse

  • Anmäl din ankomst till avdelningen till personalen, följ skyltning för anmälan.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, barnhjärtläkare, barnhjärtkirurg och biomedicinsk analytiker. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för avdelningen

Sofi Andersson Stavridis, Avdelningschef
Telefon: 031 - 343 56 27
E-post: sofi.andersson-stavridis@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2020-06-22 16:05