Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gynekologi Dagkirurgi Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6-31/8
måndag - fredag
7:30 - 13:00
1/9-31/5
måndag - fredag
7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 15
416 50 Göteborg

Abortmottagningen

Abortverksamheten i Göteborg är till största delen koncentrerad till Östra sjukhuset men det utförs även aborter på andra gynekologmottagningar i staden.Abortmottagningen har en rådgivnings-/tidsbeställningstelefon där den abortsökande får tala med en barnmorska som informerar om de olika abortmetoderna samt bokar tid för ett första besök till gynekolog/barnmorska eller kurator.Om patienten är tidigt gravid och kan tänka sig att göra aborten i hemmet bokas hon i första hand till någon av de gynekologmottagningar som finns utanför sjukhuset.Aborten kan göras medicinskt på sjukhus eller i hemmet. I dag utförs drygt 90 procent av alla aborter medicinskt och det är denna metod som vi rekommenderar i första hand. Vid vissa tillstånd ska kirurgisk abort övervägas.Den abortsökande träffar gynekolog och/eller barnmorska vid första besöket på mottagningen.Den medicinska aborten handläggs av barnmorska och kvinnan kvarstannar på enheten 4-6 timmar för omvårdnad och eventuell smärtlindring.Den kirurgiska aborten görs av gynekolog på operationsavdelning och kvinnan är sedan kvar på enheten några timmar för observation och eventuell smärtlindring.Sena medicinska aborter handläggs av barnmorskor på vårdavdelning 313 och patienten behöver ibland stanna över natten.Patienter som behöver kontroll/preventivmedelsrådgivning efter abort bokas till barnmorskor på Abortmottagningen.Abortmottagningen ligger på Diagnosvägen 15, plan 0, Östra sjukhuset.

Dagkirurgen

På den dagkirurgiska avdelningen vårdas abortpatienter samt patienter som gjort en poliklinisk operation som till exempel sterilisering, skrapning efter missfall, samt mindre gynekologiska operationer.

Vi som arbetar här

 

AnPå Abortmottagningen och Dagkirurgen arbetar barnmorskor, läkare, undersköterskor och operationskoordinatorer.

Personalen roterar mellan avdelningarna på Gynenheten, Östra.

Då Sahlgrenska Universitetssjukhuset har utbildningsansvar har vi många studenter som vistas på avdelningen olika lång tid. Det är läkarkandidater, barnmorske-, sjuksköterske- och undersköterskestudenter. Även ST-läkare som ska specialisera sig finns periodvis på avdelningen.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Annika Perols

Ledning, hälso- och sjukvård

Senast uppdaterad: 2021-05-20 15:19