Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Stimulering för ägglossning

Förutsättningar för behandling   

  • Stimulering med aromatashämmare (Letrozol) eller injektionsbehandling med hormoner som stimulerar äggstockarna (gonadotropiner) erbjuds inte till par med gemensamt barn eller ensamstående med tidigare barn (gäller även adopterade barn)
  • Fast stabil relation skall föreligga (definieras såsom gifta eller samboende skrivna på samma adress)
  • För olikkönade par gäller dessutom att de skall ha försökt uppnå graviditet i minst ett år och utredning avseende den ofrivilliga barnlösheten skall ha utförts
  • Utredningen har visat att infertiliteten orsakas av att kvinnan inte har, eller har mycket oregelbundna, ägglossningar
  • Utredning av äggledarna har visat passage
  • Mannens spermaprov är normalt

Senast uppdaterad: 2019-09-26 13:29