Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 67 gynekologi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå stråket 6
413 46 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Sahlgrenska sjukhuset. Hållplats: Sahlgrenska huvudentré. Blå stråket 6. Vänligen se www.vasttrafik.se.

Inre vägbeskrivning

Plan 3, Sahlgrenska sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 67
413 45 Göteborg

Vi är en gynekologisk avdelning med inriktning mot tumörkirurgi. Vi vårdar dig med olika gynekologiska cancerdiagnoser som till exempel äggstockscancer, livmodercancer, livmoderhalscancer och vulvacancer. Vi vårdar kvinnor i alla åldrar.

Vid ditt besök hos oss

Vi vårdar dig från det att du blir inskriven på avdelningen, under operationen och tills dess att du skrivs ut.

Vid kallelse till operationen får du dels allmän information om avdelningen och dessutom information om just den operation som du ska genomgå. Detta följs sedan upp vid inskrivningen.

Vår verksamhet består till största delen av planerade operationer. Avdelningen har fem enkelrum och fyra trebäddsrum. Vår operationsavdelning och även uppvakningsenheten finns i samma byggnad.

Vi utför alltmer avancerad tumörkirurgi och det gör att vi har ett stort upptagningsområde inom hela regionen.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på avdelningen arbetar i team som består av läkare, specialistsjuksköterskor inom onkologi, sektionsledare, sjuksköterskor, undersköterskor, sekreterare, operationskoordinatorer. Vi har även kontinuerlig kontakt med såväl fysioterapeut, kurator och dietist.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för avdelningen

Ansvariga för avdelningen

Eva Vildhede

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Pernilla Dahm Kähler

Sektionschef
Medicinskt ansvarig läkare, överläkare

Senast uppdaterad: 2020-09-22 16:15