Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 68 gynekologi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå stråket 6
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 3

Vägbeskrivning

Sahlgrenska sjukhuset. Hållplats: Sahlgrenska huvudentré. Vänligen se www.vasttrafik.se.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 68
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig som är kvinna och har besvär eller akuta tillstånd i underlivet. De akuta kan vara stora blödningar, oklar buksmärta, missfall, graviditetsillamående eller andra problem i tidig graviditet. I vår planerade verksamhet opererar vi förväntat godartade gynekologiska tillstånd som livmoderoperationer, cystor på äggstockarna, endometrios med mera.

Vid ditt besök hos oss

Vi har både planerad och akut verksamhet vilket ger ett stort patientflöde med många in- och utskrivningar på en dag. Vården genomsyras av god smärtlindring, tidiga mobilisering och snabb återgång till normal kosthållning och sömnrutiner.

Vår strävan är att använda, i så hög grad som möjligt, titthålskirurgi eller vaginala ingrepp, i stället för öppen bukkirurgi. Detta för att påskynda din återhämtning.

För att skapa trygghet mellan dig och oss som arbetar här så arbetar avdelningens läkare i lag, med avdelningsarbete ena dagen och operation nästa. Det betyder att läkaren som opererar dig också är patientansvarig och står för din operationsinformation, utskrivningssamtal med mera. 

Vi har ett nära samarbete med de gynekologiska avdelningarna avdelning 68 och avdelning 313 på Östra sjukhuset.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, barnmorska, sjuksköterska, läkare, kurator, sjukgymnast, dietist och sekreterare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för avdelningen

Gunilla Franzén, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 13 75
E-post: gunilla.franzen@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-09-26 08:41