Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Huggormsbett

Huggormsbett gör oftast ont och kan ses som en till tre (oftast två) små punkter med 6-9 mm avstånd. Det är vanligt att det uppstår en svullnad och rodnad runt bettet, svullnaden kan sprida sig längs den drabbade kroppsdelen.

Ring alltid Giftinformationscentralen via 112 eller på telefon 08-33 12 31 för att få råd om du har blivit huggormsbiten.

Den som blivit huggormsbiten bör snabbt transporteras till sjukhus/vårdcentral för bedömning. Tänk på att vara stilla och vila eftersom giftet sprids fortare vid ansträngning.
Ta omedelbart av åtsittande saker som skor och smycken eftersom området runt bettstället ofta svullnar upp. Försök inte suga ut giftet, det kan förvärra förloppet.

Behandling:
Huggormsserum s.k. antiserum kan effektivt hejda sjukdomsförloppet om du har reagerat starkt på bettet.


Senast uppdaterad: 2018-06-14 09:38