Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kuratorsenhet barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:30

Besöksadress

Remissvägen 8
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 1, Paviljong 4

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Kuratorsenhet barn
416 85 Göteborg

Vi vänder oss till dig som behöver råd, stöd och hjälp för att klara av de påfrestningar som kan uppstå när ett barn får en svår sjukdom. 

Söka vård hos oss

När ett barn blir sjukt eller drabbas av olycksfall påverkas hela familjens livssituation. Du kan vända dig till kuratorn för att få stöd och hjälp för att klara de påfrestningar som uppstår. Vårt mål är att hela familjen ska må så bra som möjligt under barnets sjukdoms- och behandlingstid.

Vi erbjuder samtal utifrån barnets och familjens behov i samråd med föräldrarna. Kanske behöver någon familjemedlem extra stöd?  Ni föräldrar kanske behöver få möjlighet att samtala utan barn? Det sjuka barnet eller syskonen kan behöva tala med någon vuxen utanför familjen?

Fråga personalen där du eller ditt barn vårdas om du vill ha kontakt med kurator eller hör av dig direkt till oss. 

Vi som arbetar här

Vi är kuratorer.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Ansvariga för mottagningen

Tina Hermansson, enhetschef
Telefon: 031 - 343 57 91
E-post: tina.hermansson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2019-11-04 13:59